OSF

OSF

OSF

http://www.osfcluj.ro

Organizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj-Napoca a fost fondată în 1995.  Datorită forţelor pe care le-a deţinut prin membrii săi, a reuşit, în scurt timp, să pună bazele FASFR (Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România), federaţie din care facem parte cu drepturi depline. La numai câţiva ani, OSF se află printre organizaţiile de prestigiu, care au hotărât înfiinţarea ANOSR (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România), alianţă în care OSF a deţinut şi deţine poziţii de conducere în board.

Reprezentativitatea organizaţiei este una bine conturată în rândul studenţilor UMF, dar şi în rândul celorlalte ONG-uri, acest statut reuşind să îl obţinem în urma proiectelor realizate. Tot pe plan profesional (pentru că acest lucru      l-am considerat prioritar), OSF a fost prima organizaţie din România care a fost acceptată în 1996 în IPSF (International Pharmaceutical Students’Federation), sub titlul de membru asociat. Datorită OSF, după fondarea FASFR, România a fost reprezentată la nivel internaţional cu drepturi depline, fiind printre primele 10 ţări care au primit dreptul de membru deplin în cadrul IPSF în decurs de un an.

Organizaţia are un rol bine stabilit, pe care îl respectăm şi încercăm să îl îmbunătăţim de la an la an. Ajutorul adus studenţilor este unul major deoarece mulţi nu ştiu ce înseamnă profesia de farmacist, care este rolul ei sau care sunt domeniile de activitate pe care le pot urma.

Misiunea organizaţiei este :

– formarea de profesionişti în domeniul farmaceutic prin dezvoltarea anumitor abilităţi : informare, comunicare, responsabilizare ;

–  conştientizarea amprentei de promotor de sănătate pe care farmacistul o are ;

– responsabilizarea comunităţii prin campaniile demarate, mergând pe ideea că orice schimbare începe din partea cuiva.

Organizaţia este divizată în mai multe departamente: Resurse Umane, Educaţional, Proiecte pentru Sănătate, PR şi IT, Externe, Divertisment şi Fundraising. Astfel, OSF se implică în procesul de cazare în căminele studenţeşti, repartizarea locurilor de tabară, elaborarea regulamentelor din cadrul Universităţii, organizarea “Săptămânii bobocului”, a “Balului Aspirinutzelor” şi a altor evenimente de socializare, realizarea de schimburi studenţeşti la nivel naţional (prin programul FASFR – InterFarma, Interpractis), dar şi la nivel internaţional (prin programul SEP – Student Exchange Programme). În ceea ce priveşte proiectele şi campaniile de responsabilizare socială, am putea aminti “Infodiabet”, Campania “AntiSIDA”, “oBIGsity ” sau “AntiCancer“. La acestea se adaugă proiectele desfăşurate la nivelul Universităţii : Colinda de Crăciun, Zilele UMF, “GALA OSF” şi Festivitatea de Absolvire.